Unik StalaTex
• Tjocklek på bänkskivor 20/30/40 mm
• Unika StalaTex-mönstren till bänkskivor och stänkpaneler
Området kring köksvasken är kökets mest besökta plats. Därför är det viktigt att välja utrustning som passar just dina behov. Stalas breda sortiment av hoar är utvecklat för att erbjuda goda ho- och diskbänksalternativ för alla smaker och användningsändamål. Vad ska man då tänka på när man planerar köket och området kring sin diskho?
– Jag rekommenderar att utgå från de praktiska behoven. I det lilla köket hos en citysingel ställs man naturligt nog inför andra krav än i köket hemma hos en storfamilj, konstaterar sortimentchefen Jari Peltonen.
Att ha en stor köksho är ofta tillräckligt om man diskar mest i maskin. I bilden ONE-T50 diskho.
I mästerkockens kök uppskattas ett robust uttryck kombinerat med hållbara material. Diskhon ligger nära spisen.
– Även sådant som hur mycket man diskar för hand och om man hanterar stora kärl eller matlagningsredskap, påverkar valet av diskhostorlek och antalet hoar. För en person räcker det kanske med en liten disksho, medan en annan vill ha en ho i maxistorlek, där man utan problem får plats med en långpanna, beskriver Peltonen.
Rengörning av stora ugnsplåtar är lätt med kvartskomposithon CEG-50B.
Den moderna diskhon ONE-TDL17-34 förenar snygg design med maximal funktionalitet.
I stugan eller då man diskar för hand är det praktiskt med två diskhoar intill varandra. Den som lagar mycket mat kan uppskatta dubbla hoar av större storlek istället för en liten uthällningsho.
Diskar du mycket för hand? Rostfritt stål tål vattenstänk utmärkt.
En diskbänk tillverkat i rostfritt stål är lätt att kombinera med andra material.
För den som hanterar stora mängder kött och fisk eller bakar, utgör en diskbänk med mycket hygienisk arbetsyta i rostfritt ett praktiskt och tryggt val som köksbänk. Diskbänken kan fås med upphöjd kant, så att vattnet stannar kvar på bänken och inte rinner ner på golvet.
Stalas diskbänkar tillverkas av högklassigt rostfritt stål och är hygieniska & lätt att göra rena.
När det egna köksbeteendet väl är kartlagt, är det bra att fundera över vilken typ av bänkmaterial man vill ha runt sina diskhoar.
- En bänkskiva av sten behöver inget skydd kring kranen, eftersom stenen tål vattenstänk och kranfästet inte utsätts för potentiella fuktproblem. Till en snygg bänkskiva av sten skulle åtminstone jag välja en snyggare diskho för att uppnå en elegant helhet, säger Peltonen.
Svart kvartskompositho CEG-50BF undermonterad i en Cosentino stenskiva.
Den moderna diskhon Ultra-70 passar för alla typer av montering och kan kombineras med olika bänkmaterial.
Är bänkskivan av laminat eller trä, bör diskhon vara försedd med ett kranfäste, eftersom det innebär en fuktrisk att fästa kranen direkt i bänkskivan. Har man en bänkskiva i trä eller laminat, är det bra att planera in åtminstone lite grann rostfri avställningsyta, eftersom trä inte tål vattenstänk särskilt bra och inte lämpar sig som avställningsyta för blöta kastruller.
Den praktiska avställningsytan skyddar bänkskivan från vattenstänk.
Tack vare kranhålet och avställningsytan passar diskhon LAGOM-T34 perfekt till trä- och laminatbänkar. Stödet kring armaturområdet är starkt.
I Stalas breda sortiment återfinner du en passande lösning för alla bänkskivor, mått, stilar och behov. Maximal frihet i köksombyggnationen får du genom Stalas måttbeställda diskbänkar – då kan du få diskbänken precis sådan du önskar och med de mått som du vill ha den. Du behöver med andra ord inte längre välja diskbänk efter köket, utan diskbänken i rostfritt stål anpassas istället så att den passar till ditt kök. Prova gärna hur lätt det är att planera sin egen diskbänk med vårt planeringsprogram Stala Designer!
Rostfritt stål är ett utmärkt bänkmaterial kring diskhoarna och spisen.
Läs mer:
Skötselanvisningar för rostfria ytor >
Drömmer du om ett ytt kök? Hämta inspiration och idéer här >